duminică, 11 iulie 2010

Juwel of the Rift

Lake Tanganyika
Heart of Africa.







joi, 8 iulie 2010

Noutati in lacul Tanganyika (Iulie 2010)

Status quo-ului rămâne în vigoare cu mult peste cel al lacului. Preţul combustibilui nu se reduce iar economia este grea si din ce in ce mai proasta. Astfel exportatorii continua să-şi alunge mai nou tendinţele de colecţionari, care sunt motivate financiar. Interesele actuale includ greu obţinerea unor elemente noi. Si unele elemente vechi nu au fost cautate de mult, dar sunt în mod rezonabil recoltate elemente din apropierea asezarilor. Niciun nou exemplar de peste descoperit nu tinde sa devina un trend deocamdata.




Culoarea neagră aşa-numitului Altolamprologus calvus apare de-a lungul coastelor de sud Zambia şi Congo. Aici, un A. calvus negru colectati in Congo au coloraţie extremă de negru chiar si pe zona facială. Deseori, astfel de coloraţie depinde de starea de spirit.



Mai multe specii de shell dwellers sunt de interes acum. O descoperire recenta este Lamprologus brevis din Kapampa, Republica Democratică Congo. Nota discordanta fata de celelalte specii de brevis o fac marcajele albastre faciale şi alb tăiate de pe aripioarele nepereche.



De asemenea, provenind din sudul Congo, Neolamprologus helianthus sunt colectati dintr-o zonă de coastă, se evidenţiază datorită galbenului placut. Este gasit destul de rar. Nu pierde ocazia de a insufla noi improspatari de sânge în crescătoria veche!



Un favorit in trecut din Burundi, Telmatochromis temporalis a fost reintrodus. Ultima dată acesti peşti au fost exportati cu regularitate din Burundi .Asta a fost aproape cu două decenii în urmă. Ce e vechi este ceea ce este nou!

sursa: Cichlid News